Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen aan Loopbaancoaching Eindhoven

Hoe kun je met mij samenwerken? Bekijk hiervoor www.aurom.nl/loopbaancoaching.

Voor trajecten op maat of via jouw werkgever, maak ik graag een passende offerte.

Het antwoord op andere veelgestelde vragen vind je hieronder.

Wanneer ben jij de loopbaancoach voor mij?

Ik ben de loopbaancoach voor jou als je eraan toe bent om écht aan jezelf te gaan werken en jij je verantwoordelijk voelt om via werk impact te hebben op anderen en de wereld om je heen. Jij hebt een eigen weg, maar weet even niet hoe je jouw kompas kunt lezen. Jij kunt juist nu een kundige en ervaren coach gebruiken die je goede vragen stelt en het beste gereedschap aanreikt. Je bent klaar om jouw loopbaan op eigen wijze te gaan.

Mijn aanpak is eigenwijs. Uiteraard stem ik af op wat jouw wensen zijn en wat je werkelijk nodig hebt. Ik combineer daarbij graag mijn empathische en analytische vaardigheden. Bied je van daaruit tools die zowel ratio als emotie raken. Die naast het bewuste óók het onbewuste aanboren. Die jou uit je comfort zone halen; that’s where the magic happens;-) Ik geloof sterk in werken vanuit een persoonlijke missie en waarden die je kunt leven áls jij je ware talenten kent. Het kompas wat je dán in handen hebt, brengt alles in beweging. Dat moet je wel aandurven; op je eigen wijze je weg gaan vraagt lef!

Wat kost loopbaancoaching bij jou?

Via mijn aanbod kun je zelf bekijken welke vorm van coaching jou het beste past. Ik ontwikkelde een eigenwijze, effectieve en betaalbare vorm van loopbaancoaching in één dag. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een loopbaancoachtraject. Zeker als je in een outplacement-situatie zit kan dat beter bij je passen. Ook als je spanningsklachten ervaart en hierdoor (bijna) niet meer kunt werken, dan is een langer traject vaak nodig. Ik ben naast loopbaancoach ook stress- en burnoutcoach waardoor ik je zowel kan bijstaan in herstel als in het volgen van jouw eigen wijze route in werk. In een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik samen met jou afstemmen wat goed aansluit bij jouw behoeften.

Wordt loopbaancoaching vergoed?

Misschien door jouw werkgever, maar in principe niet.

Zijn er mogelijkheden voor vergoeding van loopbaancoaching via mijn werkgever ?

Vaak zijn er via werkgevers budgetten voor coaching beschikbaar. Is dit bij jou het geval?

1. Controleer de CAO
Mogelijk is coaching- of opleidingsbudget in de CAO opgenomen. Er wordt dan jaarlijks een reservering gedaan die je in overleg kunt besteden aan loopbaancoaching of persoonlijke ontwikkeling.

2. Vraag het na bij HR/personeelszaken
Mogelijk is er opleidingsbudget dat je mag besteden aan coaching. Het kan je namelijk helpen in het behalen van persoonlijke en professionele doelen. Daarom wordt het vaak vergoed en zelfs aangemoedigd door HR managers!

3. Informeer bij je leidinggevende of directeur
Een loopbaantraject hoeft geen nieuwe baan of ontslag te betekenen, maar kan ook zorgen voor meer werkplezier. Daarom geef ik je in overweging om het gesprek aan te gaan met je leidinggevende. Door beter te leren omgaan met situaties, inzicht in jouw gedrag of aanpassingen in het takenpakket. Mijn aanpak in coaching is juist óók een persoonlijk ontwikkeltraject! Kortom: onderzoek vooral even de mogelijkheden via je werkgever. Betaalt jouw werkgever, dan geldt een zakelijk tarief. Ik maak graag een offerte voor jouw werkgever.

 

Wat levert de coaching mij op?

Een heldere routekaart naar de eigen wijze waarop jij jouw loopbaan kunt invullen. Verwacht alstjeblieft niet dat ik een toverstaf heb. Ik geef je de handvatten, tools en oefeningen om je te helpen bewust te worden van wat je daadwerkelijk wilt in werk en leven. Ook kan ik je helpen de inzichten te vertalen naar concrete stappen. Toch benadruk ik hier dat we aan joúw toekomst werken. Ik zet me daar vol voor in en ik ga ervan uit dat jij dat ook doet! Loopbaancoaching heeft alleen zin als jij bereid bent echt in de spiegel te kijken, je écht in te zetten en je dus committeert aan jouw proces om je loopbaan op eigen wijze vorm te geven. Je kunt er in ieder geval op vertrouwen dat je aan mij een zeer ervaren (> 15 jaar) en professionele loopbaancoach én stress- en burnoutcoach hebt die je écht op weg kan helpen in loopbaan en leven.

Resultaten van mijn coachingsaanpak zijn in ieder geval:

  • Inzicht in jouw talenten/kwaliteiten/competenties
  • Besef van loopbaanwaarden
  • Bewustzijn van drijfveren
  • Persoonlijke missie die kan gelden als innerlijk kompas
  • Vertrouwen in jezelf en jouw toegevoegde waarde
  • Concreet en helder ontwikkelplan voor jouw loopbaan

Kortom: coaching levert je altijd persoonlijke groei op. Ook als uit loopbaancoaching blijkt dat je juist wél op je plek zit óf dat je nog niet meteen concreet een andere baan vindt. Je hebt in ieder geval een routekaart waardoor jij steeds weer jouw eigen weg kunt vinden. Juist ook zonder coach.

Wat is jouw ervaring als loopbaancoach?

Mijn eerste brede, post-hbo coachopleiding deed ik bij het NCOI in 2008. Ik deed vervolgens ervaring op met loopbaanvraagstukken (vooral van ondernemers) in de re-integratiebranche. Door de jaren heen deed ik diverse nascholingen en bijscholingen op verschillende coachgebieden. Zo ben ik gecertificeerd coach voor Het Talentenspel, ben ik erkend Stress- en Burn-outcoach en gecertificeerd in Acceptance and Commitment Therapy. Re-integratie en loopbaanvraagstukken zijn in mijn ruim 15-jarige coachpraktijk aan de orde van de dag. Als serieuze professional ben ik aangesloten bij zowel NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) als VESB (Vereniging voor Erkende Stress en Burn-out coaches).

Help jij ook bij het vinden van een baan?

Met de heldere routekaart die je in handen hebt na afronding van het loopbaancoachtraject én de tips die je krijgt, heb jij alle tools om op eigen wijze jouw loopbaan te gaan. Daar heb ik alle vertrouwen in! Je hebt alle kennis en inzichten opgedaan om jezelf stevig neer te zetten in sollicitatiebrieven en -gesprekken. Houd verder koers en vertrouwen, dan is het slechts een kwestie van tijd dat je uiteindelijk die ‘eigen wijze’ baan vindt die jou past.

Waar vinden de coachgesprekken plaats?

Het Coachhuis regio Eindhoven of op een landelijke locatie in Best. Natuurlijk heb je ook de optie om online gecoacht te worden.


Hoe ga jij om met mijn gegevens?

Vertrouwen is waar het in coaching om gaat. Dat realiseer ik mij altijd! Ik ga daarom met grote zorg om met alle informatie die jij mij mondeling of schriftelijk geeft. Ik werk volgens de Internationale Ethische Code van de NOBCO. Ik deel nooit inhoudelijke informatie met jouw werkgever, tenzij jij mij daarvoor uitdrukkelijk toestemming geeft. Zie voor meer informatie over hoe ik omga met gegevens mijn privacyverklaring.

Andere vragen?

Laat het mij graag weten via desiree@aurom.nl of via het contactformulier.

Transparante tarieven voor loopbaancoaching