Selecteer een pagina

Over Désirée

Het verhaal van Loopbaancoaching Eindhoven

Aangenaam, Desiree Rombouts, coach met ruim 10 jaar ervaring

Er was eens een hobbelige loopbaan

Een goede baan met inkomenszekerheid dat was het belangrijkste! Althans, volgens mijn ouders… Het staat mij nog levendig bij dat mijn ouders over mijn opleidingskeuze richting Communicatie zelfs hard oordeelde; “dáár was geen droog brood in te verdienen.” En dus koos ik veilig voor een ‘baanzekere’, administratieve carrière.

Misschien zou ik wel accountant worden, want mijn ouders vonden dat zo passen bij mijn analytisch vermogen. Het laat zich raden dat het na enkele jaren werkervaring behoorlijk ging schuren. Dít werk doen tot mijn pensioen leek me vreselijk! Het moest dus anders… maar ja, inmiddels had ik een relatie en koophuis. Wat nu?

Gelukkig was de innerlijke stem luid en duidelijk. Ik ging weer naar school om dat hbo-papiertje te halen. Qua richting moest het in ieder geval creatiever. Dynamischer. En ik dacht al langer na over het ondernemerschap. Dus werd het de HEAO richting communicatie, ondanks het onbegrip van mijn ouders hierover.

Uiteindelijk kreeg ik de toen door mij felbegeerde functies als communicatieadviseur bij een grote, landelijke werving- & selectiepartij en vervolgens bij een gerenommeerd communicatieadviesbureau. Het werk was leuker en uitdagender dan voorheen. Maar ook nu schuurde het…

Tot het punt dat ik uitviel en ik het werk letterlijk niet meer kon doen.

Zicht op mijn kracht

Na een herstelperiode had ik tal van keuzes. Ik twijfelde over werkelijk alles. Via coaching kreeg ik uiteindelijk inzicht in wat ík wilde en wat míjn weg was. Ik ontdekte de kracht van mijn empathische vermogen en wilde mij van daaruit zinvol inzetten voor mensen die ‘even’ van de eigen route af zijn geraakt. Daarvoor moest ik wel weer de schoolbanken in.

Uiteindelijk belandde ik via de re-integratiebranche in het coachvak én in het ondernemerschap. Inmiddels begeleid ik zo’n 15 jaar bij loopbaan- of levensvragen. En specialiseerde ik mij in ondernemerschap én stress en burn-out. Ik doe dat in diverse initiatieven waaronder Loopbaancoaching Eindhoven. Mijn loopbaan laat dus allerminst een rechte lijn zien, maar alles kwam samen. Zonder alle schuring was er niet de glans. Een eigenzinnige weg is het resultaat. Een weg waarop ik gedreven door mijn missie écht van waarde wil zijn door mensen (weer) in contact te brengen met zichzelf zodat zij hun werk en leven op eigen wijze kunnen vormgeven. Dat is het mooiste werk dat er is voor mij!

Heldere concrete visie op werk 

Inmiddels werk ik ruim 25 jaar. En ik kijk met trots terug op de weg die ik aflegde. Iedere stap daarop had ik nodig. Nu ben ik graag een Gids voor anderen. Want als ik iets geleerd heb, dan is het wel dat de route naar je eigen weg in jezelf ligt. Dat het gaat om jezelf en jouw vaardigheden te (leren) kennen én daar vertrouwen in te krijgen. Het vraagt onderzoek en de moed om je eigen keuzes maken. Maar het levert wel een heldere en concrete visie op jouw loopbaan op. Je bent daarmee in staat de eerstvolgende stap te zetten op jouw weg en bent ‘beslagen’ genoeg voor de hele route. Sinds ik mijzelf dát besef ervaar ik voldoening, vrijheid en vreugde. En dat gun ik jou ook!

Jouw route naar een passende loopbaan

Het creatief onderzoeken en op eigen wijze vormgeven van je loopbaan is vaak lastig. Want een vraag als ‘wat wil jij worden als je groot bent?’ klinkt leuk, maar jij weet inmiddels ook dat die vraag veel te groot is. Daarom wijs ik je graag even de weg in jouw onderzoek naar jezelf, jouw loopbaanwaarden, jouw talenten en naar jouw ideale werk. Zo vergaar jij alle informatie die nodig is voor jouw routekaart; een persoonlijk plan voor een eigen wijze loopbaan.

Desiree heeft een heldere visie op werk en leven

Een eigen wijze carrière is doen wat jij het liefste doet!

Benieuwd hoe ik jou kan ondersteunen bij het vinden van jouw ideale loopbaan?


Wil je mij beter leren kennen?

Als je nieuwsgierig bent geworden en maak je graag nog even persoonlijk kennis? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek.

Overzicht opleidingen:

  • Acceptance en Commitment Therapie – basis & vervolg (ACT – Gijs Jansen)
  • Erkend stress en burn-out coach (HRD Academy – Annita Rogier)
  • Vergeving (Willem Glaudemans)
  • Talentencoach/-trainer (Het Talentenspel – Willem Glaudemans)
  • Post-hbo Coaching & Begeleiding
  • Ondernemersadvisering
  • Effectief adviseren
  • Adviseren op strategisch niveau
  • HEAO – communicatie
  • MEAO – bedrijfsadministratie

Bewijs van professionaliteit:

Coaching is voor mij écht een vak dat ik serieus en professioneel wil uitvoeren. Daarom sloot ik mij aan bij zowel NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en de VESB (Vereniging voor Erkende Stress en Burn-out coaches).

Voor verdere informatie kun je terecht op mijn LinkedIn profiel.

Loopbaancoach Eindhoven is aangesloten bij NOBCOLoopbaancoach Eindhoven is aangesloten bij VESB als erkende stresscoach en burn out coach

 

Désirée’s eigen wijze  van ondernemen

Loopbaancoaching Eindhoven is een van mijn initiatieven. Als eigenwijze multipassionate ondernemer laat ik me lastig in één hokje vangen. En dus ben ik ook eigenaar van AUROM coaching en advies. Daar breng ik mijn loopbaancoachingsactiviteiten nu weer terug onder. Het werd onoverzichtelijk;-) Onder mijn label Desireerombouts.nl houd ik mij vooral bezig met geestelijke ondersteuning in brede zin. Ik werk hier ook met individuen, koppels en organiseer inspiratiebijeenkomsten.

Desireerombouts.nl is een initiatief waarin Desiree geestelijke ondersteuning biedt.  & AUROM coaching en advies is een initiatief van Desiree waarin zij ondernemers begeleidt met bedrijfskundige vragen en bij spanningsklachten

Heb je nog vragen?

Lees de Veelgestelde vragen of neem contact op.